Rezultate preliminarii

Încrederea în viitor (atât pe termen scurt cât și pe termen lung) este foarte mare în rândul respondenților noștri.

 în România, lucrurile vor merge: pe termen lung (5 ani) pe termen scurt (6 luni)
frecventa % din răspunsuri valide frecventa % din răspunsuri valide
a. intr-o directie buna 1280 92,62 879 63,88
b. la fel ca in prezent 65 4,70 465 33,79
c. intr-o directie gresita 37 2,68 32 2,33
99.ns/nr 61 - 67 -
total 1443 100 1443 100

multumire pe termen lung

multumire pe termen scurt

Cuvinte asociate de respondenti cu Victor Ponta:
nor cuvinte ponta 16 nov-21 dec versiune 2

Cuvinte asociate de respondenti cu Klaus Iohannis:

nor cuvinte johannis 16 nov-21 dec

Remarcam faptul că aceste rezultate au o relevanță limitată, datorită  modului de selectare a respondenților. Chiar dacă dau seama de modul în care se raportează respondenții noștri la viitor, nu putem extrapola rezultatele la nivelul întregii populații. Pentru a maximiza cantitatea de informații pe care le putem obține din această cercetare, vom analiza răspunsurile în mod longitudinal, de-a lungul întregului mandat prezidențial, in câte 3 valuri de cercetare pe an.

Pentru a realiza acest obiectiv, avem nevoie de adresele respondenților pentru a fi siguri că fiecare chestionar ajunge la toți respondenții din valurile anterioare. Adresele de mail sunt preluaate pe platfoma MailChimp printr-o procedură ce asigura anonimitatea respondenților și imposibilitatea de a corela răspunsurile date cu deținătorul unei anumite adrese de mail.

Din același motiv avem nevoie și de un cod asociat fiecărui respondent, independent de numele său sau de alte elemente ușor identificabile. Am ales să formam un cod din: Iniţiala prenumelui mamei, Ultimele două cifre din anul naşterii, Luna în care v-aţi născut (două cifre), Iniţiala numelui oraşului în care v-aţi născut. Nu trebuie să rețineti acest cod! Datele care-l compun sunt ușor de accesat și vor fi solicitate înainte de fiecare val de cercetare.

sau click aici daca nu functioneaza butonul pe browserul tau.